Transportskydd av rör, stänger och profiler - Dipack®,

Transportskydd av rör, stänger och profiler - Dipack® Transportskydd av rör, stänger och profiler - Dipack® Transportskydd av rör, stänger och profiler - Dipack® Transportskydd av rör, stänger och profiler - Dipack®

Användning:

Dipack® kanalplast används som transportskydd av rör, stänger och profiler. Plastens kanalstruktur ger ett gott skydd mot stötar och slag och skyddar profilens yta. Plast är ett starkt och ekonomiskt alternativ till kartong, trä, masonit och papp, eftersom det inte påverkas av fukt, olja eller kemikalier. Dipack® kanalplast används i stor utsträckning till att reducera transportskador, som i sin tur ger reklamationer.

Specifikationer:

Dipack® kanalplast är tillverkat av 100 % ren, ny polypropylen eller återanvändbar plast. Materialets uppbyggnad kombinerar hög styrka med låg vikt. Detta gör att stora svep och ark kan hanteras av en person. Dipack® levereras som ark eller rullar efter kundens önskemål, med eller utan tryck. Kanalplasten finns i alle RAL-färger i följande mått och vikt:

 • Vikt i gram: 240-2000 g/m2
 • Tjocklek: 1,8 - 10,0 mm
 • Arklängd: 300-6000 mm
 • Arkbredd: 400-2400 mm
 • Tryckmöjligheter: Flexotryck eller serigrafiskt tryck
 • Kan levereras med bockade kanter

Detaljer:

Dipack® kan levereras som svep, ark eller strimlor. Svepen i kanalplast används när rör, stänger eller profiler behöver beskyddas i full längd under transport och lagerhållning. Produkter, som är eloxerade eller ska vidare till ytbehandling har mycket fin och ömtålig yta och skyddas mot rispor eller stötar under transport. Svepen kan levereras med tryckt text eller logotyp, vilket är ett billigt och effektivt sätt att marknadsföra sitt företag eller sin produkt på. Kanalplast i strimlor används till rör, stänger och profiler där behov finns att skydda mot stålbandens skarpa kanter.

Tillbehör:

För extra skydd av artiklarnas ytor kan Dipack® kanalplast levereras med filt. Kanalplast med filt används i stor utsträckning inom bilindustrin och vid transport av ex. kopparrör samt andra rör och profiler med ömtålig yta.

Fördelar:

Det finns många fördelar med att använda Dipack® kanalplast. Den kan fungera som fuktspärr eftersom plasten är vattenavvisande. Plasten förhindrar också att det blir repor och bulor på produkternas ytor. Dipack® kanalplast är också bra för att stödja de 3-6 meter långa förpackningarna under hantering och transport. Dipack® kan återanvändas då plasten har en hög slit- och rivstyrka, vilket ger en besparing. Bland andra fördelar kan nämnas:

 • Avger inget damm
 • Påverkas inte av vatten, olja eller kemikalier
 • Reducerar antalet kasserade varor och spill
 • Idealisk för både fler- och engångsbruk
 • Väderbeständig och tål lagerhållning utomhus
 • Tål temperaturer från -20oC till +80oC
 • Text och logotyp kan tryckas på plasten

Logistik:

Dipack® svep och strimlor i plast packas på stapelbara pallar som är 1200 mm höga. Materialet har även den fördelen att det inte suger fukt och de kan därmed lagerhållas en längre tid utan att förlora styrka och hållbarhet.

Miljö:

Tillverkad av 100 % miljövänlig och återanvändbar plast. Kan återanvändas eller slängas i allmän avfallshantering för plast. Innehåller inga metaller eller hälsovådliga ämnen.

Nyhetsbrev

Anmäl dig til nyhetsbrevet nedan och få löpande tillsänt information om våra produkter och om vårt sortiment

Om oss

Olitec Packaging Solutions K/S grundades år 1993. Vi är specialiserade på plastförpackningar.

Klicka här för mer information om Olitec K/S.

Almänna leveransbestämmelser

Certificeret

Olitec Packaging Solutions K/S är certifierat etter dansk livsmedelslagstiftning för att kunna förmedla emballage, som är lämplig för livsmedel. Klicka på bilden för att se och ladda ner alla kontrollrapporter.

Kontakt

Chatta med oss – klicka på bilden!

Eller kontakta oss på telefon +45 70 271 275 eller skicka ett mejl till sales@olitecpackaging.com. Du är också välkommen att kontakta oss genom att fylla i vår kontaktformulär här!

OLITEC PACKAGING SOLUTIONS K/S · AGERHATTEN 5 · DK-5220 ODENSE SØ · TEL: +45 70 271 275 · E-MAIL
RENA EMBALLAGELÖSNINGAR FÖR DEN EUROPEISKA MARKNADEN